E-Perolehan Sistem Penjualan Dokumen Tender dan Sebutharga Dewan Bandaraya Kuala Lumpur
Emel :
Kata Laluan:
  Terlupa kata laluan?
Bukan Kontraktor Berdaftar ? Daftar di sini
Jumlah Pengunjung : 3,172,862
(Sejak 28hb Mei 2015)

 

Utama » Bantuan Pembaharuan Pendaftaran

[ Kembali ]

Langkah-langkah Pembaharuan Pendaftaran Dengan Sistem Penjualan Dokumen Tender Dan Sebutharga Dewan Bandaraya Kuala Lumpur

1. Tarikh luput pendaftaran dengan Sistem Penjualan Dokumen Tender Dan Sebutharga Dewan Bandaraya Kuala Lumpur adalah setahun dari tarikh bayaran pendafaran/pembaharuan pendaftaran dibuat. Maklumat tarikh luput dipaparkan pada ruang log masuk Sistem Penjualan Dokumen Tender Dan Sebutharga Dewan Bandaraya Kuala Lumpur seperti ditunjukkan pada Skrin 1.


Skrin 1

2. Kontraktor boleh membuat bayaran pembaharuan pendaftaran sebelum atau selepas tarikh luput tersebut.

3 Untuk membuat bayaran pembaharuan pendaftaran, log masuk ke Sistem Penjualan Dokumen Tender Dan Sebutharga Dewan Bandaraya Kuala Lumpur. Klik pada pautan menu Pendaftaran -> Pembaharuan (seperti Skrin 2) atau klik pautan [Pembaharuan] (seperti Skrin 3)


Skrin 2


Skrin 3

3. Bayaran pembaharuan pendaftaran sebanyak RM100.00 atau RM150.00 boleh dilakukan secara dalam talian menggunakan fasiliti kad kredit atau FPX. Untuk bantuan pembayaran menggunkan kad kredit atau FPX, sila klik pada ikon-ikon seperti pada Skrin 4 dalam laman web ini untuk panduan.


Skrin 4

4. Sila semak Tax Invoice bayaran pembaharuan selepas membuat bayaran.

5. Sekiranya tarikh luput pendaftaran tidak dikemaskini selepas bayaran dibuat, sila hubungi Dewan Bandaraya Kuala Lumpur dengan klik pautan Hubungi Kami (seperti Skrin 5).


Skrin 5

[ Kembali ]

 

 

 
Penafian
Dasar Privasi | Terma & Syarat | Dasar Keselamatan | Penafian

Paparan terbaik menggunakan Internet Explorer 9 ke atas, Mozilla Firefox atau Google Chrome dengan resolusi melebihi 1024 x 768 pixel.
Penafian: Dewan Bandaraya Kuala Lumpur tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan di atas penggunaan apa jua maklumat dalam laman web ini. Sebarang pertanyaan sila emelkan kepada .

Tentang Kami
Alamat: Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, Menara DBKL 1, Jalan Raja Laut, 50350 Kuala Lumpur, Malaysia
No. Telefon: 03-2617 9000
Emel:
Hakcipta Terpelihara 2015 © E-Perolehan DBKL